Actief-dynamisch zitten

Falto Ergonomische stoelen

Over Falto

Falto produceert reeds sinds jaren '90 ergonomische stoelen voor actief, dynamisch zitten, met een goede ondersteuning en ontlasting van de wervelkolom. De mens heeft beweging nodig, want beweging is de basis van ons leven; zelfs zittend kunnen we niet zonder beweging.

Falto combineert het bewegend zitten op onconventionele wijze met eigentijds design en goed vakmanschap. De hoogste prioriteit is altijd het gebruik van natuurlijke materialen, zoals massief hout uit duurzaam beheerde bossen in Europa.

Ecologische en duurzame productie

Falto stoelen worden voornamelijk gemaakt van de materialen die de natuur ons geeft: onderstellen van massief beuken-, eiken- of notenhout, behandeld met natuurlijke harsolie, bekleed met natuurlatex en schapenwolvlies en omhuld met een hoes van Oekotex microfaser, wolvilt of natuurlijk leder.

De meeste hoezen zijn afneembaar en vervangbaar. Je kan de stoel zelfs na vele jaren eenvoudig aanpassen aan een nieuw interieur door simpelweg de hoezen te verwisselen.

Indien nodig zijn ook reserveonderdelen beschikbaar en dit met een garantie van 10 jaar. De speciale constructie van de Falto stoelen maakt het mogelijk om afzonderlijke onderdelen te vervangen.

Het Falto concept

Een slechte houding, gebrek aan lichaamsbeweging en vooral een sedentaire levensstijl met een verkeerde en starre houding behoren tot de meest voorkomende oorzaken van onze rugklachten. Meestal zitten we krom en stijf op verkeerd ontworpen stoelen, zonder te beseffen dat op deze manier verkeerde spanningen worden opgewekt, die leiden tot verschillende ongewenste veranderingen in ons lichaam.

Onze wervelkolom is gebouwd om gewicht het beste te dragen wanneer het bovenlichaam rechtop staat. Het vormt dan een S-vorm, die het gewicht van het bovenlichaam opvangt en gelijkmatig verdeelt over de wervels.

Maar dit kost kracht. Een verscheidenheid aan fysieke en psychologische factoren (bijvoorbeeld slecht getrainde spieren, vermoeidheid, stress) laten ons vaak niet toe om deze energie op te brengen. Daarom lopen en zitten we meestal min of meer voorovergebogen met hangende schouders.

Als je je bekken iets naar voren kantelt, zal je ruggengraat zich vanzelf rechttrekken in de ideale S-vorm. De halswervels strekken zich op dezelfde manier uit, maar in tegengestelde richting.

Hier komt de speciale gepatenteerde constructie van de Falto stoelen om de hoek kijken - actief dynamisch zitten. Een beweegbare rugleuning zorgt er samen met de eveneens beweegbare zitting voor dat het bekken kantelt en zo de wervelkolom in de ideale stand brengt. De voorovergebogen houding met alle schadelijke gevolgen van dien wordt moeiteloos vermeden.

Twee decennia ontwikkelingswerk met therapeuten en orthopedisten leidde tot een systeem met een unieke beweeglijkheid van alle delen, met een enorme strek- en ondersteuningskracht voor de rug.

Flexibele constructie

Niet alleen de zitting en de rugleuning bewegen, de hele stoel beweegt flexibel, traploos en automatisch. Bij elke beweging zorgt de beweegbare constructie voor een goede ondersteuning van het lichaam en actief, dynamisch zitten

"To Back" systeem

Dit betekent een eenvoudige verschuiving en aanpassing van de rugleuning aan elke zitpositie. Afhankelijk van het model gebeurt dit met behulp van veren of puur handmatig.

Zijdelingse beweging

De zijdelings beweegbare zitting zorgt voor meer dynamiek en afwisseling.

Probeer de Falto stoelen bij Bio Home Leuven