Haal de warmte van de zon in huis

Sunnyheat infrarood verwarming

Werking infraroodverwarming

Sunnyheat infrarood verwarmingspanelen werken op basis van Langegolf Infrarood technologie (FIR). De panelen geven geen licht af, het zijn zogenaamde donkerstralers.

Infrarood verwarming werkt op dezelfde manier zoals de zon haar warmte afstraalt. Objecten en materie worden opgewarmd. Deze stralen op hun beurt hun warmte af en warmen geleidelijk aan de lucht op. De luchtvochtigheid blijft hierdoor nagenoeg constant.

Infrarood verwarming

Infrarood verwarming werkt volgens hetzelfde principe als de zon. In de natuur absorberen dieren, planten, de grond, de hele omgeving warmte van de zon. Sunnyheat creëert hetzelfde effect binnenshuis. Muren, plafonds, meubels - alles absorbeert de infrarode warmte en geeft die langzaam weer af. Het resultaat is een behaaglijke, natuurlijke warmte, die aanvoelt als zonnestralen. Tegelijkertijd blijft de luchtvochtigheid in de kamer gelijkmatig. Daarom is het risico op schimmel aanzienlijk lager en is het ruimteklimaat bijzonder aangenaam voor mensen met een allergie of astma.

Traditionele verwarming

Een conventioneel verwarmingssysteem verwarmt de ruimte door de lucht te verwarmen. De warme lucht wordt naar boven gezogen en gecirculeerd. Dit proces zorgt ervoor dat de lucht in de kamer gaat roteren, waardoor de warmte wordt verdeeld. Een neveneffect van deze techniek is dat de lucht in beroering wordt gebracht, en daarmee ook stof en pollen. Bovendien zijn er aanzienlijke temperatuurverschillen meetbaar tussen vloer en plafond. De kamer wordt dus niet gelijkmatig verwarmd en het duurt lang voordat we de warmte op ons lichaam voelen.

Werking Sunnyheat regeltechniek

Uniek aan de Sunnyheat infraroodverwarming en het hart van het systeem is de gebruikte regeltechniek. De slimme ECOcontrol regelt de temperatuur en het vermogen snel en nauwkeurig, waardoor de verwarmingspanelen zo weinig mogelijk energie verbruiken. De draadloze ECOcontrol kan geprogrammeerd worden zoals een thermostaat en kan op een gewenste plaats in de te verwarmen ruimte geplaatst worden. De kamertemperatuur wordt aan de ECOcontrol gemeten in plaats van aan het paneel zelf, waardoor je de juiste temperatuur krijgt op de juiste plaats.

Elk Sunnyheat paneel wordt geleverd met de ECOcontrol, een bewegingssensor en een raamsensor. De panelen kunnen ook met de Sunnyheat app of met Alexa bediend worden.

Temperatuurregeling met SUNNYHEAT

Het geïntegreerde regelsysteem van SUNNYHEAT regelt de temperatuur in combinatie met het verwarmingsvermogen. Dit betekent dat er slechts zoveel stroom wordt gebruikt als de ruimte nodig heeft. Het regelsysteem benadert de ingestelde temperatuur totdat de gewenste kamertemperatuur is bereikt en gebruikt slechts zoveel verwarmingsvermogen als nodig is. De huidige temperatuur in de kamer wordt constant gecontroleerd en de verwarmingsparameters worden op basis daarvan opnieuw berekend. Het klimaat in de kamer blijft dus gelijkmatig en er wordt energie bespaard, aangezien de verwarming niet oververhit raakt en de kamer niet doet afkoelen. 

Temperatuurregeling met hysterese

De meeste thermostaten op de markt werken met een hysterese. Dit betekent dat de insteltemperatuur met een bepaalde temperatuur wordt overschreden en daarna weer daalt. De verwarming verwarmt op vol vermogen totdat de insteltemperatuur met een hysteresis van bijvoorbeeld 0,5 °C is overschreden. Daarna schakelt de verwarming uit totdat de temperatuur door de hysteresis onder het setpoint is gezakt. Daarna wordt het verwarmen hervat totdat de temperatuur van het instelpunt wordt overschreden door de hysteresis, enzovoort. De verwarming staat continu aan op vol vermogen en de kamertemperatuur schommelt door de hysteresis.

Verwarmen met elektriciteit

Om de hulpbronnen van onze planeet in stand te houden, is het belangrijk zoveel mogelijk hernieuwbare energie te gebruiken. De automobielindustrie wijst de weg door te investeren in de ontwikkeling en de bouw van elektrische auto's. Wat voor auto's wordt gepromoot en bevoordeeld, wordt vaak nog niet voor verwarming gebruikt. Wij geloven in elektriciteit als energiebron, omdat het de enige energie is die kan worden opgewekt met hernieuwbare energie uit de natuur, zoals wind en zon.

Eenvoudige en flexibele installatie

Uniek design

Kies uit verschillende formaten, soorten glas, kleuren of prints om een verwarmingspaneel samen te stellen dat perfect past bij je persoonlijke smaak en je interieur. SUNNYHEAT panelen zijn verkrijgbaar zonder kader of met kader in zilver, wit, zwart of RAL-kleur.

Structuurglas

Door het ruwe oppervlak zorgt structuurglas voor interessante lichtweerkaatsingen.

Diamantglas

Het gladde, glanzende glas creëert een elegant oppervlak dat licht reflecteert in de ruimte.

Mat glas

Het matte oppervlak zorgt voor een modern en subtiel ontwerp dat in elk interieur past.

Spiegelglas

Ideaal in een badkamer of om een ruimte visueel te vergroten.

Met print

Kies voor één van de prints in het standaardaanbod of maak het paneel helemaal uniek met een eigen afbeelding of een foto van een warme herinnering.

Standaard inbegrepen:

ECOcontrol

Slimme, draadloze sturing met touchscreen en oplaadbare batterij. Inclusief USB lader.

Bewegingssensor

Wanneer er niemand aanwezig is wordt de temperatuur automatisch verlaagd.

Venstersensor

De verwarming wordt automatisch uitgeschakeld wanneer een open raam gededecteerd wordt.

Smart Home

Optionele accessoires:

LED verlichting

Sfeervolle, indirecte LED verlichting. Te bedienen via de ECOcontrol of de SUNNYHEATconnect app.

Staander

Voor vrijstaande montage. Verkrijgbaar in diamantglas zwart of in een RAL kleur naar keuze.

Handdoekhouder

Enkel beschikbaar voor panelen zonder kader.

Gecertificeerde kwaliteit, ontwikkeld en geproduceerd in Duitsland.