beter groen slapen

Dormiente

Dormiente biedt een zeer ruim en compleet assortiment aan van lattenbodems, matrassen, dekbedden en hoofdkussens maar ook slaapzetels, bedden en kleine slaapkamermeubelen. Afhankelijk van het budget en eventuele lichamelijke klachten kan er gekozen worden voor basis lattenbodems en matrassen of orthopedische systemen die volledig op het lichaam kunnen worden afgesteld. Zowel de gebruikte materialen als het eindproduct worden met Duitse grondigheid getest op schadelijke stoffen en kwaliteit. De producten worden zo veel mogelijk plasticvrij verpakt.

Interessant in het aanbod zijn onder andere de Natural Eco matrassen die grotendeels bestaan uit snijresten van de natuurlatex die anders verloren zouden gaan en de Natur Pur matrassen waarbij natuurlatex wordt aangevuld met hennep- of zeegrasvezels.

De Orthoform natuurlatex matrassen worden, samen met de gepatenteerde Physioform lattenbodem, aanbevolen door het IGR als ergonomische producten voor een effectieve regeneratie van de wervelkolom. In de test van LGA wordt het systeem bekroond met 99 van de 100 punten. Deze combinatie wordt het meest gekozen.

Topcombinatie : Orthoform + Physioform

Natural Classic Orthoform matras

De Orthoform matras is een orthopedische matras in 100% natuurlijke latex, geprofileerd in 7 zones, met zachtere zones aan de schouders of aan de schouders én heup. Dit is het Male & Female concept van Dormiente.

De profilering voor de schouders is aan weerszijden van de matras aangebracht zodat deze nooit verkeerd in het bed kan gelegd worden.

Orthoform natuurlatex kern Male vs Female

Er is keuze uit 6 verschillende matrashoezen, gevuld met wol, hennep, katoen of Tencel. Er zijn verschillende uitvoeringen met een wasbare buitenhoes.

Voor extra comfort kan de matras gecombineerd worden met een natuurlatex topper. De topper INSIDE wordt mee in de hoes geintegreerd voor een stabiel geheel. De topper OUTSIDE wordt bovenop de matras(sen) gelegd en bevestigd met lussen.

Topper INSIDE
Topper OUTSIDE

Physioform lattenbodem

De Physioform lattenbodem kan aangepast worden aan het lichaam door de combinatie van houders met latten die omgedraaid kunnen worden of hoger gezet in verschillende stappen.

Beschikbaar als vlakke lattenbodem of met verstelbaar hoofd- en voeteneinde, manueel of gemotoriseerd.

latten 5-staps hoogteverstelbaar aan hoofd, lende en knie
latten 360° draaibaar aan schouder en heup
latten stapsgewijs in hoogte versteld, als hoofdeinde tegen reflux of als voeteinde tegen spataders
manueel verstelbaar
elektrisch verstelbaar

Overige matrassen

Natural Eco

Matras in 100% natuurlijke latex, samengesteld uit Flexicuts: snijresten die opnieuw gebonden worden met natuurlatex. Door een optimaal gebruik van grondstoffen verkrijgt men een kwalitatieve matras aan een voordelige prijs. Verkrijgbaar in twee versies: de standaard versie is 14 cm dik en is geschikt voor kinderen en jongeren. De komfort versie van 18 cm dik is geschikt voor volwassenen zonder specifieke klachten.

Natur Pur

De Natur Pur matras combineert het ligcomfort en elasticiteit van natuurlatex met snel hernieuwbare, plantaardige materialen zoals hennep en zeegras. De matras is omkeerbaar, met een hardere en zachtere zijde.

Basic Z7

De Natural Basic Z7 matras is een iets eenvoudigere en dunnere versie van de sublieme Orthoform matras. Deze matras heeft ook een Male en Female versie met een zachtere schouderzone of schouder- en heupzone.

Overige lattenbodems

Basic S

Soepele lattenbodem met schouder comfortzone en in hardheid verstelbare latten ter hoogte van de lumbale regio. Frame in massieve, onbehandelde beuk. Verende latten in beuk multiplex. Ook verkrijgbaar met manueel verstelbaar hoofd- en voeteinde.

System 1

Boxspring-comfort in elk bed, aan een gunstige prijs! Rolbodem met natuurlatex kern van 7,5 cm. Eenvoudig te vervoeren en te installeren. Ideaal om het ligcomfort van een (dunne) matras te verbeteren.

Rolbodem

Rolbodem met massieve of verende latten in beukenhout. Met ingewerkte katoenen band tegen kraken en kleefband om de lattenbodem vast te maken. Ideaal voor kinderbedden en bedden met geringe inbouwhoogte.

Bedtextiel

Molton matrasbeschermer

Hygiënisch en zacht, deze molton matrasbeschermer in 100% biologisch, gevilt katoen. Dankzij de zware kwaliteit van de stof is de molton bijzonder absorberend. Wasbaar tot 95°C.

Info & prijzen
Hoeslakens

Superzachte, soepele hoeslakens uit 100% biologisch katoen jersey van zeer hoge kwaliteit (200gr/m²). Zonder elastaan.

Info & prijzen

Daybed

Zetelcollectie Lounge S

Slaapzetels Zedulo