Wijziging verkeerssituatie Bio Home Leuven

Bio Home Leuven is niet meer bereikbaar via de Burchtstraat, langs de Keizersberg. De Burchtstraat werd uitgezonderd plaatselijk verkeer voor vergunningshouders. Een camera met nummerplaatherkenning stelt inbreuken vast. Wie via de Mechelsesteenweg of via de E314 naar Leuven komt rijdt best via de ring en het Artoisplein. Meer info - Kaart


 

Het Green sleep systeem wordt al 30 jaar lang ontwikkeld en verbeterd door Georges Lambrecht, zijn doel: het ontwerpen van een bed dat een gezonde, diepe slaap bevordert. Uiteraard in 100% bio-gecertificeerde natuurlijke materialen. Het bewijs: tienduizenden klanten die getuigen hoe opmerkelijk hun slaapkwaliteit verbeterd is sinds het aanschaffen van een Green Sleep systeem.

 

Het belangrijkste element is de matras in natuurlatex, er is dan ook een breed aanbod van matrassen, van basic modellen tot luxueuze uitvoeringen in meer lagen, die door te spelen met hardere en zachtere kernen perfect op maat van het lichaam kunnen worden samengesteld. De werking van de matras wordt ondersteund door flexibele bodems.

 

Slaaphouding

De persoonlijke aanpassingen gebeuren op basis van de dominante slaaphouding, bv. voor een dominante zijslaper heeft het ideale bed een zachtere schouderzone en een vastere heupzone.

 

Ondersteuning

De combinatie van matras en bodem zorgt voor een optimale lineaire-laterale ondersteuning in elke lighouding. 

De lineaire ondersteuning zorgt ervoor dat het lichaam niet gaat doorhangen, zoals bij een te zachte matras, of vervormd bovenop blijft liggen, zoals bij een te harde matras. In zijhouding moet de wervelkolom volledig recht blijven, in zij-buik of rughouding moet de wervelkolom zijn natuurlijk gebogen vorm houden.

 

te zachte matras
lichaam hangt door

te harde matras
lichaam ligt verwrongen bovenop

De laterale ondersteuning zorgt ervoor dat er een optimaal drukverlagend draagvlak is tussen lichaam en matras. Hoe meer contact er is tussen het lichaam en de matras, hoe meer het gewicht over het draagvlak verdeeld wordt en hoe minder tegendruk men voelt. Men gaat minder snel de impuls krijgen om zich te keren, wat anders de slaap zou kunnen verstoren. Bij een goede laterale ondersteuning kunnen tevens de spieren beter ontzuren en heeft men een betere bloeddoorstroming.

 

ventilatie

Bij een groter raakvlak moet de matras perfect ventileren. De huid moet steeds kunnen blijven ademen en transpiratievocht moet opgenomen kunnen worden zonder dat de matras vochtig gaat aanvoelen. De Green Sleep natuurlatex kernen zijn geperforeerd om een perfecte ventilatie toe te laten.

 

100% bio-gecertificeerde materialen

Hevea natuurlatex

Organisch geteeld in gekeurde plantages, zonder pesticiden en insecticiden. Met QUL certificaat

Bio katoen

Geteeld en verwerkt zonder toxische en chemische middelen. Met SKAL en Ecocert certificaat

Zuivere schapenwol

Van veerkrachtige en vochtregulerende woltypes. Ecologische productie met ökotex100 certificaat

Hout

Beuk en berk met FSC label uit Rusland, verlijmd zonder formaldehyde en natuurlijk behandeld