uniek en duurzaam

Maatwerk in massief hout

Alle maatwerk

Exclusief Belgisch maatwerk uit eigen atelier: keukens, badkamermeubelen, slaapkamermeubelen, dressings, tafels, stoelen... Wij werken uitsluitend met Europese houtsoorten en MDF zonder formaldehyde, uit verantwoord bosbeheer. Naar keuze afgewerkt met natuurlijke olie, vernis of lakverf.

Uniek & tijdloos

Bio Home ontwerpt en produceert keukens en meubelen op maat van de wensen van de klant en de beschikbare ruimte. Alle stijlen zijn mogelijk. Zelf werken we liefst met een strakke, minimalistische vormgeving voor een tijdloos design. Elk ontwerp is uniek en wordt met veel zorg uitgevoerd. Om de beste afwerking te garanderen wordt ook de plaatsing door ons verzorgd.

Volledig natuurlijk

De gebruikte materialen zijn uiterst duurzaam en natuurlijk. We werken met producten van Europese oorsprong om de ecologische voetafdruk te beperken: massieve houtsoorten met FSC of PEFC label, natuursteen, ECO kwartscomposiet, keramiek, gelakt glas..

Ook de behandeling gebeurt met 100% bio-ecologische producten, u heeft de keuze tussen natuurlijke olie, lakverf in alle mogelijke kleuren of vernis.

Duurzaam en ergonomisch

Door de indeling van de keuken, badkamer of maatwerk kasten te optimaliseren en door aanwending van de beste materialen, gebruiksvriendelijk, aangepast beslag en handige accessoires zorgen wij ervoor dat uw keuken en/of meubelen een leven lang meegaan en comfortabel blijven in gebruik.

Onze werkwijze

Kennismaking

Wil je graag een vrijblijvende offerte voor een maatwerk badkamermeubel, slaapkamer, inbouw kasten, keuken...? De eerste stap is een afspraak in onze toonzaal te Leuven of Westerlo, om kennis te maken en je project samen te bespreken.

Offerte

Tijdens de eerste bespreking worden de gewenste materialen gekozen worden en de vormgeving, indeling en afmetingen in grote lijnen vastgelegd. Op basis daarvan bezorgen we je zo snel mogelijk een offerte.

Bestelling

Is het voorstel naar wens en wil je met ons in zee gaan? Fantastisch! Na het ondertekenen van de offerte en de betaling van het voorschot wordt de bestelling definitief en de productie wordt opgenomen in ons werkschema.

Aanpassingen?

Twijfel je ergens aan, wil je toch nog iets toevoegen of veranderen? Geen probleem, aanpassingen kunnen ook nog na de bestelling gebeuren, tot een drietal weken voor de levering / plaatsing.

Opmeting

Indien nodig, bij ingebouwde kasten en keukens, komen wij een drietal weken voor de plaatsing langs om de afmetingen van de ruimte te controleren. Op dit moment kan alles nog een laatste keer samen besproken worden.

Levering / plaatsing

Wij contacteren je tijdig om een datum af te spreken. Bij grotere projecten zoals ingebouwde kasten en keukens wordt de plaatsing meestal gespreid over meerdere dagen. Uiteraard wordt de plaatsing steeds met de grootste zorg uitgevoerd.

Onze materialen

Massief hout

Hout is een warm, duurzaam en zeer veelzijdig materiaal. Klassiek of modern, met hout kan men alle richtingen uit. Elke houtsoort heeft zijn eigen karakteristieke tekening en geeft een unieke uitstraling aan elk interieur. Door jarenlange ervaring weet Bio Home als geen ander hoe met dit prachtige en uiterst natuurlijke materiaal om te gaan.
beuk
beuk gestoomd
kernbeuk
els
es
kern-es
eik
kerselaar
notelaar
populier
vuren
vuren FINELINE

Natuursteen

Natuursteen is uniek, tijdloos, duurzaam en eenvoudig in onderhoud. De authentieke schoonheid van natuursteen wint met de jaren enkel aan pracht. Onze favorieten zijn steensoorten die zo dichtbij mogelijk te vinden zijn, zoals Belgische blauwe steen, leisteen en Carrara marmer.

Kwarts-composiet

Kwartscomposiet van Belgisch fabrikant Diresco, op basis van Bio-UV technologie. Dit composiet bestaat uit 93% kwartsgranulaat, gebonden met ecologisch verantwoorde harsen van plantaardige origine. Het materiaal is zeer onderhoudsvriendelijk.

Dekton

Een zeer sterk keramisch materiaal uit natuurlijke grondstoffen dat gebonden wordt door partikelsinter technologie in plaats van met harsen. Spaans fabrikant Cosentino werkt steeds met aandacht en respect voor milieu en duurzaamheid. In het grote assortiment aan kleuren en texturen vind je zeker en vast iets wat bij jouw smaak en stijl past.

Gelakt glas

Lacobel gelakt glas is uiterst geschikt voor het bekleden van wanden, kast- en schuifdeuren en meubilair. Het materiaal zorgt voor een prachtige glans en reflectie in de ruimte.