Bio Home Leuven is gesloten van 23 tot 25 september wegens het WK wielrennen. Verkeershinder mogelijk vanaf 13 september. Meer informatie op de website van stad Leuven.

Wijziging verkeerssituatie Bio Home Leuven

Bio Home Leuven is niet meer bereikbaar via de Burchtstraat, langs de Keizersberg. De Burchtstraat werd uitgezonderd plaatselijk verkeer voor vergunningshouders. Een camera met nummerplaatherkenning stelt inbreuken vast. Wie via de Mechelsesteenweg of via de E314 naar Leuven komt rijdt best via de ring en het Artoisplein. Meer info - Kaart

Watervlekken, roetvlekken, nicotinevlekken... overschilderen

Watervlekken, roetvlekken, nicotinevlekken enz. in en op binnenmuren en plafonds, zijn enkele moeilijk zo niet onmogelijk te verwijderen vlekken, die keer op keer doorheen de verflagen zichtbaar blijven. Maar ook voegen van metselwerk, gipskarton- en gipscelluloseplaten alsook gipsreparaties kunnen zich doorheen talrijke verflagen blijven aanstellen. Een geval apart zijn siliconendichtingen e.d., waarvan de weekmakers in conflict gaan met de verf. Het kan u emmers verf, dagen tijd en onnoemlijk veel ergernis kosten.Tot u dit artikel leest.

Opgelet bij watervlekken! Watervlekken zijn sporen van gedroogde vochtvlekken, die zich in kringen op de wand en ook doorheen de verf aftekenen. Tegen vocht zelf valt niets zinniger te doen, dan het vochtprobleem grondig aan te pakken zodat er geen nieuwe plekken meer ontstaan. Daarna kunnen de oude plekken behandeld worden volgens onderstaande werkwijze.

Doorslaande vlekken moeten de pas afgesneden worden, of technisch gesproken: ze moeten geïsoleerd worden. Niet met kurk, thermohennep of een wollen deken, wél met één of meerdere lagen Schellack Isoleergrond van Kreidezeit: een witte, goed hechtende verf met o.a. schellak als bindmiddel. Het wordt bij voorkeur volvlakkig aangebracht, d.w.z. dat het volledig oppervlak van een wand of plafond een laag Isoleergrond krijgt.

Werkwijze

De vlekken moeten eerst zo goed mogelijk droog afgeborsteld worden. Sterk zuigende ondergronden dienen met Caseïnegrondering van Kreidezeit voorbehandeld te worden. Gladde verflagen zoals oude latex- of olieverf moeten met schuurpapier aangeruwd worden. Dan Isoleergrond dun en gelijkmatig met een verfrol met korte haren of een verfkwast aanbrengen. Droog en overschilderbaar na 12u. Vlekken in de ondergrond kunnen er niet doorheen en ook chemische reacties worden uitgesloten.

U kunt nu overschilderen. Succes!