Wijziging verkeerssituatie Bio Home Leuven

Bio Home Leuven is niet meer bereikbaar via de Burchtstraat, langs de Keizersberg. De Burchtstraat werd uitgezonderd plaatselijk verkeer voor vergunningshouders. Een camera met nummerplaatherkenning stelt inbreuken vast. Wie via de Mechelsesteenweg of via de E314 naar Leuven komt rijdt best via de ring en het Artoisplein. Meer info - Kaart

Algemene spelregels voor goed schilderwerk

  • Op een ondergrond met gebreken valt niet behoorlijk te schilderen. Hij moet goed droog, stevig, proper (vuil- en vetvrij) zijn en de verf kunnen opnemen. Loszittende verflagen moeten zorgvuldig verwijderd worden.
  • Als je niet zeker van je zaak bent, zet dan eerst een proefopstrijkje voor je het hele object behandeld.
  • Over het algemeen wordt houtlazuur, olieverf en vernis in meerdere dunne, spaarzame lagen aangebracht voor mooi en vlot drogend werk.
  • Diklagige houtlazuren vormen hierop een uitzondering, vooral de kleurloze UV-houtlazuur van Volvox wordt in dikke lagen aangebracht.
  • Olieachtige impregneringsmiddelen voor binnenhuistoepassingen moeten in het houtoppervlak trekken. Een dikke oliefilm beschermt wel goed tegen de regen, maar is te week om aan mechanische belasting te kunnen weerstaan. Daarom wordt bvb. van een geoliede vloer na max. 60 minuten alle nog opstaande olie zorgvuldig (en liefst machinaal) afgenomen.
  • Laat geen met olie doordrenkte lappen rondslingeren. Gooi ze zeker niet op een hoopje. Vooral bij warmte zouden ze spontaan kunnen ontbranden. Laat ze opengevouwen aan de lucht drogen en geef ze daarna mee met het huisvuil.