Wijziging verkeerssituatie Bio Home Leuven

Bio Home Leuven is niet meer bereikbaar via de Burchtstraat, langs de Keizersberg. De Burchtstraat werd uitgezonderd plaatselijk verkeer voor vergunningshouders. Een camera met nummerplaatherkenning stelt inbreuken vast. Wie via de Mechelsesteenweg of via de E314 naar Leuven komt rijdt best via de ring en het Artoisplein. Meer info


Dé referentie in natuurverf sinds 1980

Bio Home biedt een groot assortiment aan in natuurverven, waaronder een deel producten van eigen fabricatie. Elk product is zorvuldig uitgekozen zodat we onze klanten de beste prijs/kwaliteitsverhouding kunnen garanderen. We verdelen merken zoals: Bio Pin, Volvox (Ecotec), Woca, Aglaia, Beeck, Kreidezeit, Stoopen & Meeus. Binnen dit gamma vindt u natuurlijke verven voor alle toepassingen binnen en buiten.

 

Natuurverf duur en weinig keuze?

Het meest voorkomende misverstand rond natuurverf is dat deze zeer duur zou zijn, wanneer u onze prijzen bekijkt zal u echter merken dat deze gelijkliggen, of zelfs goedkoper zijn dan de conventionele merken. Onze Biopin natuurlijke muurverf bijvoorbeeld is wel de helft goedkoper!

Een andere misvatting is dat het kleurenpalet van natuurverf beperkt is en enkel uit saaie bruin- en okertinten bestaat. U hoeft maar even naar onze kleurenkaarten te kijken om te zien dat er ook felle en speelse kleuren in ons aanbod zitten, zelfs aankleuren volgens NCS of RAL codes is mogelijk.

 

Natuurverf moeilijk te verwerken?

Veel mensen aarzelen om het schilderen met natuurverf uit te proberen omdat men denkt dat natuurverf moeilijker te verwerken is dan gewone verf. De meeste natuurlijke verven in ons aanbod zijn nochtans net zeer eenvoudig en plezierig om mee te werken. De kant en klare muurverven zijn zo uit de pot te gebruiken en met de verfrol op te zetten en geven een mooie egale, matte afwerkingslaag. Sommige verfsoorten en verftechnieken, zoals kalkverf en transparante effecten, vragen wat meer oefening, maar geven wel een speciaal en karakteristiek resultaat.

Voor wie graag wat begeleiding wil bij een eerste kennismaking met natuurverf, of wie inspiratie wil opdoen voor verftechnieken organiseren wij regelmatig workshops.

 

Wat is 'natuurverf' nu juist?

Natuurverf wordt met respect voor mens en milieu gemaakt met ongevaarlijke natuurlijke grondstoffen van plantaardige, dierlijke of minerale oorsprong.

Dergelijke grondstoffen zijn voor natuurverf benutbaar zonder gebruik te moeten maken van ingrijpende chemische raffinages en transformaties, zoals bijvoorbeeld voor aardoliederivaten en andere complexe grondstoffen voor synthetische verf het geval is.

MEER OVER NATUURVERF

 

Ons aanbod

Natuur-dispersieverf

Dispersieverf is een overkoepelende benaming voor watergedragen muur- en plafondverven. Een dispersie is het mengsel van bindmiddel met een vaste of vloeibare stof in de vloeistof. 

Een 'gewone' dispersieverf is bijvoorbeeld een latexverf op waterbasis, met chemische en synthetische pigmenten, hulp- en bindmiddelen. Onze natuur-dispersieverven zijn op basis van water, krijt, klei, kalk, marmerpoeder, cellulose.. In sommige van de verven zijn ook natuurlijke harsen en olieën toegevoegd.

In ons aanbod hebben we natuur-dispersieverven met diverse specifieke eigenschappen: schrobvast, extra wit, met structuur, extra dekkend... De basisverf is steeds wit, maar kan met onze mengmachine aangekleurd worden volgens de NCS of RAL kleuren.

Merken:  Aglaia, Biopin, Ecotec (Volvox)

Kalkverf

Kalkverf is een muur- en plafondverf op basis van kalk. Kalk heeft de typische eigenschap dat ze ontsmettend en schimmelwerend is. Een zuivere kalkverf is dan ook uiterst geschikt voor vochtige ruimtes. Het uitzicht van kalkverf is heel typerend door de natuurlijke, matte uitstraling en kleurschakeringen. 

In ons aanbod hebben we kant-en-klare kalkverf (Kreidezeit) en kalkverf in poedervorm (Stoopen & Meeus) voor binnen en buiten.

Leemverf

Leemverf is een muur- en plafondverf op basis van fijne leem en klei en heeft dan ook de gekende eigenschappen van een leempleister: ademend, antistatisch en vochtregulerend. De leemverf is ideaal in combinatie met een leempleister als ondergrond, maar is ook geschikt voor toepassing op andere ondergronden zoals kalk- of gipspleister, gips- of gipsvezelplaten en oude verflagen.

In ons aanbod hebben we leemverf met of zonder structuur, gemakkelijk te verwerken, kant-en-klare leemverf in een groot assortiment aan kleuren en leemverf in poedervorm, de meest natuurlijke en ecologische verf.

Merken: Ecotec (Volvox) en Kreidezeit

Kalei

Kalei is op basis van hydraulische kalk en zand en houdt het midden tussen een verf en een pleister. Kalei wordt voornamelijk gebruikt om oude bakstenen gevels op te frissen, maar kan ook op een minerale pleister of beton gezet worden. Bestaat in de basiskleur 'Natura' en is aan te kleuren met de bijhorende poederpigmenten. De kalei is in poedervorm, wordt aangemaakt met water en aangebracht met de borstel.

Merken: Stoopen en Meeus, Peter Steen

Silicaatverf

Silicaatverf is een minerale verf op basis van waterglas die voornamelijk gebruikt wordt voor het schilderen van buitengevels. Het actieve waterglas verkiezelt met de ondergrond, dit wilt zeggen dat de verf zeer diep doordringt en zich verbindt met de minerale ondergrond (baksteen, beton, kalkpleister..). Hierdoor wordt een zeer sterke laag gevormd die tientallen jaren meegaat. Eventuele vervuiling spoelt weg met de regen. 

In ons aanbod hebben we verschillende soorten silicaatverf: voor minerale ondergrond, voor onbehandelde en reeds geschildere muren, met en zonder structuur, kant-en-klaar en in poedervorm, als hechtgrond voor tadelakt en leempleister...

Merken: Beeck en Kreidezeit

Houtbeits

Een transparante beits wordt gebruikt voor houten oppervlakken en geeft het hout bescherming, terwijl de structuur en tekening toch zichtbaar blijft. Onze natuurbeitsen zijn volledig dampopen.

In ons aanbod hebben we verschillende versies: voor binnen en buiten, op water- en olieharsbasis, verschillende kleuren en ook een transparante versie voor buiten met UV-filter, om vergrijzen van het hout tegen te gaan.

Een dekkende beits heeft dezelfde technische eigenschappen als een transparente beits, het oppervlak blijft dampopen en ademend, maar de verf is dikker en bevat meer pigment. Zo worden foutjes en knopen in het hout verzacht zonder de structuur volledig te verbergen.

In ons aanbod hebben we dekkende beitsen voor binnen en buiten op waterbasis, in verschillende kleuren.

Merken: Aglaia, Biopin en Ecotec (Volvox)

Olie en boenwas

Olieën worden toegepast voor de behandeling van hout binnen en buiten: vloeren, trappen, meubelen, tuinhout... De olie kan zowel als grondlaag en als toplaag gebruikt worden. Gebruikt als grondlaag zorgt de olie voor een goede dieptebescherming, daarna kan afgewerkt worden met een natuurlijke beits, vernis of lakverf. Onze olieën zijn op basis van natuurlijke harsen, natuurlijke lijnolie, tungolie, ricinusolie...

In ons aanbod hebben we zowel natuurlijke olieën op waterbasis als op basis van natuurlijk of geurloos oplosmiddel, olieën specifiek voor vloeren, meubelen, werkbladen, tuinmeubelen.. in een assortiment van kleuren.

Boenwas wordt vooral gebruikt als extra beschermlaag voor houten meubelen en vloeren. Het hoofdbestanddeel is natuurlijke bijenwas waardoor de boenwas een antistatisch effect heeft. We hebben zowel vaste als vloeibare boenwas en een combinatie olie-was in het aanbod.

Merken: Aglaia, Biopin en Woca

Lakverf en vernis

Lakverf is een sterke, afwasbare, dekkende verf die voornamelijk gebruikt wordt als afwerkingslaag voor hout en metaal. Natuurlijke lakken sluiten het oppervlak niet af.

In ons aanbod hebben we volledig natuurlijke lakverven op water- en olieharsbasis en een snel drogende eco-lakverf op waterbasis die we met onze mengmachine kunnen aankleuren volgens de NCS en RAL kleuren. We hebben ook een versie voor vloeren in beton en harde steen. Natuurlijke lakverven zijn steeds zijdeglanzend van uitzicht.

Een vernis is een transparante lak die vooral gebruikt wordt  voor hout: vloeren, trappen, schrijnwerk, meubelen... en kurk. Een natuurlijke vernis sluit het oppervlak niet af zoals de synthetische soorten, maar maakt het wel sterk water- en vuilbestendig. In de vernis hebben we verschillende varianten op water- en olieharsbasis, waaronder ook een matte versie.

Merken: Aglaia, Biopin, Kreidezeit en Ecotec (Volvox)

Diversen

 • Natuurlijke aarde- en oxidepigmenten om natuurverven aan te kleuren
   
 • Voorbehandelingsproducten voor reeds behandelde en onbehandelde ondergronden in steen, pleister, gipsplaten, hout, metaal...
   
 • Fixeermiddelen, voor het fixeren en/of water- en vuilbestendig maken van leempleister en muur- en plafondverven
   
 • Reinigings- en onderhoudsproducten voor alle houten oppervlakken binnen en buiten en stenen vloeren
   
 • Oplosmiddelen, voor het aanlengen van natuurverven verdund met citrusolie of isoparafine en het reinigen van verfgereedschappen

 

Meer informatie over ons aanbod natuurverven en verbruikersadvies vindt u in onze verfgids